Uratarina: Petri – Creo Toolsin leivissä

Talossamme jo vuodesta 2009 – Petri on monelle tuttu kasvo ja rautainen alan ammattilainen. Pitkä tuotesuunnitteluun keskittynyt ura vaihtui vuoden taitteessa hieman erilaisiin tehtäviin yrityksemme sisällä. Lue lisää, miten Petri on kokenut vaihdoksen Creo Tools Oy:lle, jossa toimimme teollisuuden tuotannonkehityksen kumppanina.

Olet yksi pisimpään meillä työskennelleistä työntekijöistä. Mikä on taustasi ja miten päädyit hommiin Creo Centerille?  

Tekniikka on kiinnostanut jo pikku pojasta lähtien ja jo hyvin varhaisessa vaiheessa oli selvää, että tekniikan parista tulee löytymään myös unelmieni työ. Opiskelujen osalta taustani on autopuolella, mutta tuotekehitys kiinnosti enemmän kuin autot, joten päädyin suunnittelijaksi oikeastaan suoraan opiskelujen jälkeen. Creo Centerin toimitusjohtaja Janne Kataja tuli tutuksi työkuvioiden kautta jo vuosituhannen vaihteen jälkeen ja hän houkutteli minut työkaverikseen. Sillä tiellä edelleen ollaan.

Olet hiljattain vaihtanut konsernin sisällä Creo Toolsin tuotekehityspäälliköksi. Onko työsi muuttunut merkittävästi ja mikä on ollut vaihdoksessa mieluisinta?  

Työ on tosiaan muuttunut merkittävästi. Aikaisemmin olin pääasiassa hyvin pitkissä projekteissa yhden asiakkaan kanssa, nyt yhden päivän aikana saatan olla tekemisissä useiden asiakkaiden ja projektien parissa. Samoin varsinainen suunnittelutyö on jäänyt hieman taka-alalle ja painopiste on siirtynyt enemmän projektien johtamiseen. Vaihdoksessa mieluisinta on varmaan juurikin tuo monipuolisuus. Nyt näkee paljon erilaisia asiakkaita ja heidän projektejaan. Samalla tulee nähtyä tuotekehitystä laajemmin, kuin vain mekaniikan näkökulmasta. On ollut kiinnostavaa oppia uutta myös muotoilun, automaation, analyysien, sulautettujen järjestelmien ja ohjelmoinnin puolelta.

”Petrillä on hieno asenne työntekoon ja hän sopii hyvin dynaamiseen joukkoomme. Hänen pitkä kokemuksensa tuotekehityksen ja -toimitusten parissa turvaa tekemisemme laatua ja mahdollistaa samalla myös entistä suurempiin haasteisiin tarttumista. ”

– Tuomas Prihti, Business Development Manager, Creo Tools Oy 

Miten aiempi kokemuksesi Creo Centerin tuotekehitysprojekteista tukee uutta rooliasi Creo Toolsilla, joka keskittyy menetelmäkehitykseen sekä toimii projektitoimitusten lisäksi tuotetalona?  

Kyllä se on varmaan se vuosien saatossa kertynyt kokemus ja tieto erilaisista projekteista, joka auttaa eniten. On tullut nähtyä paljon erilaisia tuotteita ja tuotantotiloja, kun on asiakkaiden ja tavarantoimittajien tiloissa vieraillut. Silloin on aina mielessään miettinyt, mikä kussakin prosessissa on ollut erityisen toimivaa ja mitä tekisi toisella tavalla. Nyt niitä ajatuksia pääsee soveltamaan käytännössä ja lisäksi tuotetalona toimiminen luo uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa. 

Creo Tools saattaa olla vielä monelle uusi tuttavuus. Kuinka merkittävässä roolissa näet menetelmäkehityskumppanina toimimisen asiakkaillemme ja koko suomalaisen teollisuuden kilpailukykyyn nähden tulevaisuudessa? 

Mielestäni roolimme on merkittävä ja vain kasvaa tulevaisuudessa. Yritykset keskittyvät nykyään entistä enemmän pelkästään ydintoiminta-alueeseensa. Tämä on johtanut siihen, että sitä väkeä, joka aikaisemmin vastasi menetelmäkehityksestä, ei välttämättä enää löydy talon sisältä. Silloin yhteistyö Creo Toolsin kaltaisen toimijan kanssa, jolla on vahva osaaminen menetelmäkehitykseen, voi tuoda merkittävää etua yritykselle.

 

Lue myös vanhempia uratarinoitamme:

Pekka – muotoilutiimimme konkareita
Aleksandria – tuotesuunnittelijasta ohjelmistokouluttajaksi 
Markku – Mekaniikkaa ja lujuuslaskentaa 
Paavo – Propellihattu vai Baskeri? No molemmat! 
Suunnittelua autoista hybridigrilliin
Formulavarikolta tuotekehitysinsinööriksi
Lujuuslaskija haaveammattina