Lujuuslaskija haaveammattina

lujuuslaskennan ammattilainen

Toivosen Mikolle on ollut jo opiskeluajoista saakka selvää, että lujuuslaskenta ja analyysit ovat hänelle SE juttu. Opiskeluaikojen FEM-analyysit veivät hänet laskennan syövereihin ja hän päätyi opiskelujen ohessa myös Teknillisen Mekaniikan laitokselle töihin. Samoilla teemoilla löytyi myös diplomityöhön työpaikka ja aihe.

Nyt Mikko on kerryttänyt yli 15 vuotisen työuransa aikana kunnioitettavan määrän kokemusta suunnittelutehtävistä ja ennen kaikkea rakenteiden analysoinneista. Koolla ei ole väliä sanovat ja tässä se pätee: Repertuaarissa on analysointeja ja simulointeja puhelinten hienomekaniikasta aina laivojen rakenteisiin.

Erilaisten rakenteiden analyysien ja simulointien rooli suunnittelussa on selvästi kasvamassa.  Lujuuslaskentaa ja rakenteiden simulointia voidaan tehdä jo ennen kuin on tehty yhtään osaa tai edes prototyyppiä. Analysoinneilla tehostetaan tuotekehitystyötä merkittävästi. Vältetään turha työ ja voitetaan aikaa. Kehittyneillä simulointitekniikoilla pystytään luomaan ikään kuin virtuaalisia prototyyppejä tuotteesta. Nykyaikaiset tekniikat ovat myös merkittävästi parantaneet analyysien tarkkuutta ja luotettavuutta. Simulaatiomalli kuvaa rakenteen käyttäytymisen oikeasti eikä vain arvaile.

Creo Centerissä Mikolla on merkittävä rooli analyysipalveluiden keskiössä. Meillä palvelutarpeita kartoitetaan ja kehitetään asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Lujuuslaskennalla ja muilla simuloinneilla tuemme erityisesti asiakashankkeitamme oli sitten kysymys rakenteiden lujuuksista tai vaikkapa pudotus-, lämpö- tai ruiskuvalusimulaatioista.

Jos nyt lujuuslaskijan ura alkoi kiinnostaa, kannattaa kurkata avoimiin työpaikkoihimme. Haemme nimittäin parhaillaan Turkuun lujuuslaskenta- ja suunnittelutehtäviin lisävoimia.