Uratarina: Paavo – Propellihattu vai Baskeri? No molemmat!..

Olisi jälleen uratarinan aika ja tällä kertaa vuorossa on hybridiosaajamme Paavon esittely:

Paavon tie Creo Centeriin ja nykyiseen työnkuvaan:

1987: Valoa tunnelin päässä ja ryhtyminen äidin riesaksi naistenklinikalla Helsingissä.

1995: Mielenkiinto kaikkeen luovaan tekemiseen jo lapsesta alkaen ja kestäen läpi peruskoulun.

2003: Lukiossa mielenkiinto suunnittelun / rakentelun / taiteilun ympärillä jatkui ja unelma muotoilijan urasta syntyi.

2006-2012: Armeijaan kasvattamaan selkärankaa -> suunnitelmat muuttuivat. Palveluksen perään ryhtyminen sopimussotilaaksi ja valmistuminen Maanpuolustuskorkeakoulusta.

2013: Unelma muotoilijan urasta nousi taas pintaan ja teollisen muotoilun opintojen aloitus -> opintojen ohessa käynnistyi myös oma yritys (freelance-toimintaa).

2017: Yrittäjyys vaihtui vakituiseen työpaikkaan Creo Centerillä -> SE JOS JOKU KANNATTI!!!

2017-2018: Creo Centerillä aloitin normaaliin tapaan pienemmillä projekteilla, grafiikasta metallikoteloihin ja ruiskupuristettaviin muoviosiin. Sitten pääsin tutustumaan rotaatiovalun ihmeelliseen maailmaan Keski-Suomessa. Siellä vierähti useampi kuukausi viikkopakolaisena, majoittuen herkässä tienvarsimotellissa. Tämä pitempi keikka oli huikea kokemus, jota en vaihtaisi pois.

2018-2021: Siirtyminen Espooseen ja hyppääminen muotoilun lisäksi myös enemmän kommunikaatiolaitteiden mekaniikan suunnittelun pariin. Kyseisen hypyn myötä olen nykyään edennyt Lead Engineer-rooliin, eli vastaan projektien edistämisestä laajemmalla alueella, kuin ennen. Työtehtävät liittyvät vahvasti mekaniikkaan muotoilua unohtamatta, sillä sitä tulee välillä ujutettua mukaan vaikka salaa😊.

Miten olet viihtynyt Creo Centerissä?

En voisi parempaa työpaikkaa toivoa! Meillä vallitsee hyvä yhteishenki ja usko yrityksen sisällä omaan tekemiseen on vahvaa. Tämä puolestaan kannustaa antamaan kaikkensa ja tarttumaan rohkeasti uusiin haasteisiin. Creo Centerillä vallitsee myös kannustava ilmapiiri ja suunnittelijoille annetaan käyttöön tarvittavat työkalut itselleen luontevaan työskentelyyn. Eli saa käyttää muitakin suunnittelun apuvälineitä, kuin läppäriä ja ruutuvihkoa. Voit piirtää käsin, mallintaa, tehdä mockuppeja, protota ja niin edelleen, jos koet, että se esittää asian parhaiten.

Onnistuin myös tässä muutaman vuoden sisällä hankkimaan oman nuoremman puoleisen huutosakin (ylhäällä kuvassa) kotopuoleen töitä kannustamaan. Kaiken kukkuraksi, kun nuorempi poikamme pääsi kotiin, kukat odottivat ovella onnittelukortin kera! Kyllä tällaisessa työpaikassa viihtyy väkisinkin. Voisi siis sanoa, että Creo Centerillä mahdolliset uudet tulevaisuuden suunnittelijat otetaan hyvin vastaan ja ymmärrystä on löytynyt, kun on sattunut tarvitsemaan vapaata.

Ps. Lisäksi yritysjuhlat ovat huikeat (joista emme luonnollisesti ole valitettavasti hetkeen päässeet nauttimaan).

Mitä arvostat Creo Centerissä?

Täällä työntekijä ei lokeroidu vain koulutuksen mukaiseen rooliin, vaan voi myös toimia eri tehtävissä. Olen itse muotoilija, mutta mieleltäni myös hiukan insinööri, joten tykkään pureutua suunnittelussa teknisiinkin ratkaisuihin ja niiden suunnittelu tuntuu minulle myös luontevalta. Tämä on osaltani johtanut siihen, että teen pitkälti mekaniikkaa, jossa hyödynnän myös muotoiluosaamistani. Vaihtelen siis hattua päivän mittaan jatkuvasti. Välillä ”propelli” pyörii hatun päällä ja toisinaan ”baskeri” kiristää otsaa.

Tämän poikkitieteellisen tekemisen mahdollistaa työkaverit. Talossa on hyvin kokenutta osaajaa ja myös uransa alussa olevia taitajia. Voi rohkeasti tehdä uusia asioita ja tarttua tilaisuuteen, vaikka kokonaisuus olisi hieman vieraampi ja vaatisi omalta ydinosaamiselta ja mukavuusalueelta poistumista. Organisaatiosta löytyy aina kokemusta ja asiantuntemusta vahvistamaan omia ajatuksiaan ja tukemaan omaa kehitystä pitäen asiakkaalle tehdyn työn laadun loistavana.

Creo Centerillä olen päässyt työskentelemään mielenkiintoisten asiakkaiden parissa. Nämä projektit ovat myös vieneet ympäri maapalloa. Matkustusta on ollut niin kotimaan sisällä, kuin Saksan ja aina Kiinan metropolien vilskeeseenkin saakka. Näiden matkojen avulla olen päässyt näkemään ja kokemaan tuotesuunnittelun eri vaiheet aina skissailusta tuotantoon ja kaiken siltä väliltä. Olen enemmän kuin tyytyväinen uravalintaani ja kehitykseen Creo Centerillä!

 

Lue myös vanhempia uratarinoitamme:

Suunnittelua autoista hybridigrilliin 

Formulavarikolta tuotekehitysinsinööriksi

Lujuuslaskija haaveammattina