Uratarina: Aleksandria – tuotesuunnittelijasta ohjelmistokouluttajaksi

Yrityksestämme löytyy mitä mielenkiintoisempia taustoja ja uratarinoita. Haluammekin tuoda seuraavaksi esille monitaiturimme Aleksandrian polun konsernimme eri osa-alueilla:

Aleksandrian tie Creo Centeristä Creo Serviceen:

2017: Konetekniikan opintojen aloitus Turun ammattikorkeassa. Harjoittelujen lisäksi työskentelin opintojen ohella suunnitteluautomaation ja konfiguroinnin parissa. Ihmislähtöisen näkökulman kaipuu insinöörimaailmassa ajoi kuitenkin erikoistumaan muotoiluun. Palvelumuotoilu ja muotoiluajattelu tuntuivat itselle sopivilta. 

2021: Valmistuminen Turun amk:n ensimmäiseksi muotoiluinsinööriksi ja aloitus Creo Centerillä mekaniikkasuunnittelijana. Centerillä päädyin tekemään tuotekehitystä enimmäkseen muovituotteille ja pääsinkin osaksi mitä erilaisimpia suunnitteluprojekteja.

2022: Oma mielenkiintoni kohdistui suunnittelutyössä enemmän siihen mitä kaikkea CAD– ja PLM-ohjelmat voivatkaan tehdä ja miten erilaisia toiminnallisuuksia voi soveltaa. Tartuinkin innokkaasti mahdollisuuteen siirtyä Creo Service liiketoimintayksikköön CAD & PLM System Consultantiksi.

Millainen on tämän hetkinen työnkuvasi?

Tällä hetkellä toimin yhtenä Creo Servicen kouluttajista. Työhöni kuuluu myös suunnittelijoiden tukeminen CAD- ja PLM-kysymysten äärellä, sekä koulutustarjontamme kehittäminen. Työtäni on siis ymmärtää monimutkaiset työkalut niin hyvin, että osaan selittää ne vasta-alkajallekin helposti pureskeltavassa ja havainnollistavassa muodossa. Creo Servicellä pääsen siis hyödyntämään järjestelmäosaamistani ja muotoilun tuomaa positiivista ”ihminen ihmiselle” -asennetta! Pyrin mukautumaan kurssitoteutuksissa osallistujien taitotasoon siinä määrin kuin suinkin mahdollista, jotta osallistujat saavat suurimman mahdollisen hyödyn yhteisestä ajasta. 

Miten olet viihtynyt Creo Centerillä / Servicellä?

Olen viihtynyt todella hyvin! Koko organisaation tuki ja kollegoiden laaja-alainen tietotaito on auttanut kehittämään omaa asiantuntijuuttani aivan hurjaa vauhtia sekä Centerin, että Servicen puolella. Monialaista osaamista hyödynnetään organisaatiossa taitavasti. Töihin on ollut joka päivä mukava tulla ja projektit ovat olleet niin mielenkiintoisia kuin vaihteleviakin. On hienoa olla mukana luomassa uutta ja suunnittelemassa ratkaisuja mitä erilaisimpiin ongelmiin.

Mitä arvostat Creo Centerissä / Servicessä?

Creo Centerissä arvostan suuresti reiluutta ja loistavia esihenkilöitä. Työntekijöiden toiveet otetaan huomioon esimerkillisellä tavalla ja ammatillista kasvua tuetaan. Creo Service loistaa palveluhenkisyydellään sekä sisään- että ulospäin. Tekeminen on molemmissa organisaatioissa vahvaa ja ammattitaitoista, mutta kuitenkin rennolla ja ketterällä asenteella. 

 

Lue myös aiempia uratarinoitamme:

Markku – Mekaniikkaa ja lujuuslaskentaa

Paavo – Propellihattu vai Baskeri? No molemmat!  

Suunnittelua autoista hybridigrilliin

Formulavarikolta tuotekehitysinsinööriksi

Lujuuslaskija haaveammattina