Meillä suunniteltua: Kotimaiset latausasemat sähköistyvän liikenteen tarpeisiin

Asiakkaamme Harju Elekter toi markkinoille uuden älykkään tuoteperheen sähköajoneuvojen lataukseen. Creo Center on ollut mukana ElektrA tuoteperheen kehittämisessä niin mekaniikkasuunnittelun kuin muotoilunkin osalta. Lue alta, mitä mittava yhteistyö toi tullessaan. 

Ammattitaitoinen mekaniikkasuunnittelu varmistamassa laadukkaita ratkaisuja 

Standardien uudistuessa ja käyttäjien tarpeiden muuttuessa, toimeksianto oli suunnitella uuden tuoteperheen mekaniikkaratkaisut. Tuoteperheessä oli määrä olla riittävä määrä erilaisia latausasemia, joihin voidaan yhdistellä monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia kuten latauspistoketyyppejä sekä mahdollistaa erilaiset asennustavat. Skaalautuvan ja kustannustehokkaan tuoteperheen mekaniikkasuunnittelussa piti huomioida vaativat pohjoismaiset olosuhteet, jotta kestävyys erittäinkin haastavissa sääolosuhteissa olisi ensiluokkaista. Myös valmistuksen, asennuksen ja huoltojen sujuvuus oli tärkeää.  

”Onnistuimme suunnittelemaan kustannustehokkaan tuoteperheen, missä ei ole tehty kompromissejä laadun tai käytettävyyden suhteen -Ilkka Hokkanen, Creo Center 

Pohjoisiin olosuhteisiin skandinaavista muotoilua

Muotoilutiimimme ammattitaitoa hyödynnettiin tuotekehityksen alkuvaiheessa muotokielen hakemisessa yhdessä mekaniikkasuunnittelijamme ja asiakkaan kanssa. Tuoteperheen haluttiin sopivan ulkoasultaan pohjoismaiseen maisemaan tyylikkäästi ja eleettömästi sekä kunnioittavan aiemman tuoteperheen ulkoasua. Skandinaavisen vaikutelman lisäksi ElektrA -tuotteiden muotoilu on dynaamista ja ajatonta.  

Muotoilutiimimme tuotti myös tuotteiden käyttöohjeet sekä ovi- että varoitustarrat. Käyttöohjeiden tuottamisessa ydinosaamisemme on laadukkaiden ohjekuvien tuotto sekä näyttävän graafisen ilmeen luominen dokumenteille. Graafinen ilme noudattaa asiakkaan olemassa olevaa graafista ohjeistoa jättäen persoonallisen käden jäljen näkyviin. Dokumentaation kieliversioiden toteutus on myös toteutettu Creo Centerin toimesta kattavan yhteistyöverkoston avulla. 

Myös ovitarroihin haluttiin tuoda Harju Elekterin brändi-ilmettä. Suunnitellussa tehtiin yhteistyötä tuotannon ja asennuksen kanssa ja koe-erien myötä tarrojen muoto saatiin asentajaystävälliseksi. Tarran asennusta haluttiin helpottaa mahdollisimman paljon, jotta asennustyö olisi mahdollisimman jouhevaa ja laadukasta.  

Latausasemien aatelia

Autojen lataus- ja lämmitysasemia valmistavan Harju Elekterin uusi ElektrA -tuoteperhe yhdistää ajattoman muotoilun ja laadukkaan mekaniikkasuunnittelun. Lopputuloksena yhteistyö eri kumppaneiden välillä toi etulyöntiaseman latauslaitemarkkinoilla ja tuoteperhe onkin ollut erittäin kysytty. Tuoteperhe on erittäin laaja ja sillä pystytään erilaisten teho-, ulostulo- ja asennusvariaatioiden avulla vastaamaan asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Lisäksi ElektrA latausasemien kotimaisuusaste on erittäin korkea ja tuotteille onkin myönnetty Avainlippu-merkki. 

Älyä ElektrA -tuoteperheeseen tuo helppo ja monipuolinen ohjausapplikaatio eri ominaisuuksineen, latausasemien integroitu suojaus- ja vikavirtaominaisuus sekä lämmitys- ja lataustoiminnon mahdollistaminen yhdellä latausratkaisulla. Älykkäät ratkaisut kuormanhallintaan luovat asiakkaalle merkittävää etua. 

”Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön. Creo Centerin ammattitaito, palvelunopeus ja kommunikaatio ovat olleet erinomaista.” -Toni Miettinen, Harju Elekter 

 

Kun etsit tuotekehityskumppania tai ajoneuvollesi latausjärjestelmää, voimme suositella sinulle oivaa vaihtoehtoa Creo Centerin tiimistä tai Harju Elekterin tuotevalikoimasta.

Aikaisempia asiakastarinoitamme: 

https://www.creocenter.fi/valoa-pimeaan-viikkoon/  

https://www.creocenter.fi/lujuuslaskenta-tuotekehityksen-tukena/  

https://www.creocenter.fi/creo-center-mukana-taistelussa-covid-19-pandemiaa-vastaan/

Lue lisää Harju Elekteristä ja ElektrA tuoteperheestä:  https://harjuelekter.fi/