Creo Center mukana taistelussa Covid-19 pandemiaa vastaan

Deep Sensing Algorithms  Oy kehittää Covid-19 viruksen ulos hengitysilmasta tunnistavaa laitetta yhteistyössä Creo Centerin kanssa. Tavoitteena on kehittää koronatesti, joka antaa testituloksen kahdessa minuutissa. Yksi testaus maksaa huomattavan vähän, kaksi euroa

Laitteen nanosensoritekniikan tieteellinen perusta on emeritusprofessori Risto Oravan vastuulla. Creo Center Oy toimittaa itse laitteen aina muotoilusta valmistukseen ja pilviratkaisuihin saakka. ”Hanke on Creo Centerille ja koko hankkeen alihankintaverkostolle ilman muuta haastava, mutta samalla erittäin motivoiva ja todentaa myös organisaation kyvyn toimia poikkeuksellisen haastavassa tuoteprojektissa”, kertoo Creo Center toimitusjohtaja Janne Kataja.

Vaikka tässä tuotekehitysprojektissa ei ole terveysteknologialaitteisiin tyypillisesti käytettävää työmäärää tai aikataulua, on tuote muotoiltu ja rakeenteellisesti kehitetty siten, että seuraavissa vaiheissa tarvittavat laitevaatimukset tulevat huomioiduksi. Myös tuotteen mahdolliset isot valmistusvolyymit on otettu huomioon.  Luonnollisesti laitteen käyttö on suunniteltu helpoksi, nopeaksi ja laite tulee olla käyttäjälle turvallinen.

Laite saattaa osoittautua uraauurtavaksi laajemminkin, sillä samoja analysaattoreita voidaan mahdollisesti käyttää jatkossa myös muiden sairauksien toteamiseen uloshengityksestä.

Meille tuotekehitysammattilaisille projektista tekee erityisen mielenkiintoisen laitteen teknologia, jossa hyödynnetään nanotekniikkaa, tekoälyä ja pilviratkaisua.

Lue lisää  :
Helsingin Sanomat
Tekniikka & Talous
Good News from Finland (in English)