Valoa pimeään viikkoon

Valaisimien suunnittelussa ja valmistuksessa on Suomessa pitkät perinteet. Nykypäivänä valaisimiin liittyvä osaaminen on sidoksissa vahvasti LED-teknologiaan, erilaisiin älyratkaisuihin ja vaativien suojavaatimusten täyttämiseen. Lue alta viimeisimmästä valaisinsuunnittelun referenssistämme!

Creo Centerin valaisinsuunnittelutiimi on tehnyt yhteistyötä Stera Technologies Oy:n kanssa, kun Stera Technologiesin uusi Area Modular-valaisin on saatettu markkinoille. Tiimi on alusta alkaen osallistunut tuotteen konseptointiin, optiikan valintaa myöten. Suunnittelussa on hyödynnetty tiimin vahvaa mekaniikka- ja LED-suunnittelutaustaa. Myös lämpösimulointi on ollut Creo Centerin toimittamaa.

”Valaisinsuunnittelussa simulaatiot ovat erittäin tärkeässä osassa. On tärkeää jo aikaisessa vaiheessa arvioida ratkaisuja lämmön käyttäytymisen osalta. Näin tuotteen suorituskyky pysyy erinomaisena koko elinkaaren ajan” sanoo Creo Centerin pääsuunnittelija Joonas Viljala.

Suunnittelutyöllä oli itse tuotteeseen liittyviä tavoitteita, mutta myös esimerkiksi optimoida tuote mahdollisimman pitkälle Stera Technologiesin omalle konekannalle sopivaksi.

Area Modular-valaisin on tarkoitettu isojen tilojen, kuten esimerkiksi alueiden, tehdas- ja kosteiden tilojen valaisemiseen. Valaisin on suunniteltu siten, että valo saadaan kohdistettua oikeaan suuntaan kiinnityskohteesta riippumatta. Tämän lisäksi valaisin soveltuu myös kosteisiin tiloihin IP65-luokituksen myötä.

Stera Technologies on tyytyväinen työn lopputulokseen: ”Creon ihmisten kanssa kommunikaatio sujui moitteettomasti ja projekti eteni hyvin. Valaisimella saadaan hyvin katettua erilaiset tehtaiden prosessitilat missä valoteknisesti on paljon varjostavia tekijöitä. Modularilla saadaan valoa vaikeista paikoista suunnattua työskentelypintaan sekä se soveltuu tehdasympäristöön missä tilan lämpötilat nousevat normaalia korkeammiksi” Toteaa SteraLux Tuotepäällikkö Ville Saarinen. Valaisin on otettu myös asiakkaiden puolelta erittäin hyvin vastaan.

Lue lisää tuotteesta SteraLuxin sivuilta: Area Modular.