Red Dot palkittua suunnittelua Creo Centeriltä

Asiakkaamme Biolin Scientific AB:n julkaisema uutuustuote QSense Omni on ansainnut Red Dot Labelin! Olemme olleet tuotteen kehityksessä mukana tuotemuotoilu- ja mekaniikkakumppanina.

“In search of good design” – Red Dot Design Award on yksi maailman suurimmista suunnittelukilpailuista ja Red Dot Label onkin vakiintunut, haluttu ja kansainvälinen onnistuneen designin laatumerkki. Kilpailussa on erilaisia kategorioita ja se järjestetään kerran vuodessa. Tämän vuoden (2023) kilpailussa QSense Omni saavutti Red Dot Labelin kategoriassa ”Product Design”.

Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet

Asiakkaallamme oli visio huippuluokan laboratorioinstrumentista, mikä mullistaisi tutkijoiden työtä edistyksellisillä ominaisuuksilla ja erinomaisella suorituskyvyllä. Tämän vision lisäksi yhtenä muotoilutyön lähtökohtana oli luoda toiminnallinen konsepti, joka luo edellytykset erinomaiselle käyttökokemukselle ja istuu luontevasti käyttöympäristöönsä. Konseptin perustana oli ottaa huomioon toimintaympäristöjen tilarajoitteet ja luoda tähän tarpeeseen mahdollisimman kompakti ja tarpeen mukaan modulaarisesti laajennettava ratkaisu.

Yhtä lailla tärkeä näkökulma oli laitteen toimintojen intuitiivisuus. Luukkujen, näytekasettien ja –putkien käyttösuunnat ja toiminnallisuudet on tarkkaan harkittu käytettävyyden näkökulmasta ja luovat käyttäjälle intuitiivisen ja luonnollisen workflown.

Tavoitteena oli luoda laitteelle moderni, minimalistinen ja ajaton visuaalinen olemus, joka vahvistaa ja täydentää asiakkaan tuoteportfolion DNA:ta ja brändi-ilmettä. Koska QSense Omni edustaa teknisesti alansa uusinta ja terävintä kärkeä, haluttiin myös visuaalisen ilmeen ilmentävän ja alleviivaavan tätä. Samalla kun laitteen toteutus kunnioittaa Biolin Theta sarjan aloittamaa muotoilusuuntaa, se käsittelee DNA:ta tuoreella tavalla ja vie detaljien sekä materiaalien käsittelyn uudelle tasolle. Laiteen toiminnallinen valaistus on myös nostettu tärkeäksi elementiksi osana käyttökokemusta ja visuaalista ilmettä.

Ilman laadukasta mekaniikkasuunnittelua ei synny Red Dot:in arvoista tuotetta ja parasta mahdollista käyttökokemusta. Laadukkaan kokonaisuuden näkökulmasta oleellista oli hioa kaikki mekaaniset toiminnallisuudet sulaviksi ja osien sovitukset viimeistellyksi.

Miten onnistuimme?

Muotoilu- ja mekaniikkaosaamisemme avulla lopputulos on onnistunut ”State of the art” -tuote ja kokonaisuus, joka vastaa niin asiakkaan visiota kuin tuotteelle asetettuja tavoitteita. QSense Omni on huippuluokan laboratorioinstrumentti, joka on suunniteltu viemään tutkimustyö uudelle tasolle edistyneillä ominaisuuksillaan, erinomaisella suorituskyvyllään ja käyttävyydellään. 

“Running successful QCM-D experiments with trustworthy and reproducible results has never been easier. Thanks to intuitive design, smart workflows and clever automation, productivity will increase, and you can spend your working-day more efficiently. With bold design and smart functions, QSense Omni is made for scientific progress and future innovation”  -Biolin Scientific

Lue lisää kilpailusta: https://www.red-dot.org/

Lue lisää tuotteesta: https://www.biolinscientific.com/qsense/instruments/qsense-omni