Juhannus yllätti kansalaiset. Taas

….Siis samaan tapaan kuin talvi yllättää joka vuosi autoilijat. Pitkän omituiselta tuntuvan eristäytymisjakson jälkeen kalenterin juoksu tuntuu uskomattomalta. Vastahan me sulkeuduimme kammioihimme pakoon koronaa. Toki juhannus on tänä vuonna erityisen aikaisin.

Nyt on kesä parhaimmillaan. Kirottu korona kuitenkin muuttaa juhannussuunnitelmia, jos sellaisia joku ehti alkuvuodesta tehdä. Suomalainen tuskin kuitenkaan kauheasti antaa periksi perinteistään. Sauna, hyvä seura ja hyvä ruoka mielellään veden äärellä on monelle ”se” juttu. Kyllä ei tule juhannusfiilistä ilman grillimakkaraa.

Mittumaari on alun perin ollut pakanallinen Ukon juhla. Olevanaisia hämmiäisiä ja loitsuja kukkaniityllä. Yleensä alasti. Nykyaikainen versio noista perinteistä toki lienee vähän hillitympi eli vetskari auki tai paita pois. Ensin mainitun suomalainen suorittaa nykyisin todennäköisimmin juhannuksena veneessä seisoen, mutta jälkimmäisen kylläkin varmimmin lätkän maailmanmestaruuden varmistumisen jälkeen. Mikäli nakkeilu kuitenkin villitsee, lienee syytä varata hyttyskarkotetta. Jonkinlaisia taikoja tähän hetkeen kyllä tarvittaisiin. Ken keksii koronantaltutustaian? Sitä odotellessa voi kokeilla jotain muuta.

Ennen muinoin kahmaistiin halkopinosta sylillinen halkoja. Parillisen määrän halkoja saanut pääsi naimisiin. Tätä voi kokeilla nykyäänkin. Lopputulos vain voi olla hiukan toinen: Ota niin iso sylillinen halkoja kuin käsivarsien väliin mahtuu. Se jolla on sandaalit jalassa tai ei kenkiä ollenkaan, tarvitsee eniten laastaria.

Perimätieto neuvoo myös seuraavan vinkin. (Tämä on erityisesti suunnattu meidän porukan sinkuille): Jos on erityisen utelias tulevan puolisonsa suhteen, pitää kiivetä lantakasan päälle juhannusaattona ja tähyillä pohjoiseen päin. Ensimmäinen vastaantulija on Se Oikea. Jos ei aitoa lehmän- tai sian lantakasaa löydy, voi varmaan kävellä lähimmälle puistoalueelle. Luulisi, että koirankakka ajaa saman asian? Ehkä. PS. Tennarit voi nykyään pestä koneessa. Kaupunkilaiset kun ei omista kumppareita.

Leppoisaa mittumaaria kanssaeläjät! Pidetään mielessä käsisaippuat ja lähimmäiset, mutta nautitaan suvesta!