Golfin hurmaa Turussa ja Tampereella

Turun tiimi testaa golffin peruslyöntejä

Eri toimipisteiden tiimit ovat saaneet itse miettiä minkälaisia tiimiaktiviteetteja he haluaisivat järjestää. Turun ja Tampereen tiimit päättivät aloittaa kesän lajikokeiluilla. Molemmat tiimit kävivät samana iltana golffaamassa: Tampereella testattiin frisbeegolfia ja Turussa perinteisempää kolopalloversiota.

Molempien tiimien ohjelma alkoi samalla metodilla: Ensin murkinalle, sitten tutustutaan lajin sääntöihin ja perustekniikoihin oppaan kanssa. Ja sen jälkeen tositoimiin.

Turun tiimi pizzalla Ruissalon telakalla

Turussa golfin saloihin tutustuttiin Ruissalon kauniissa maisemissa. Opastajana toimi Aura Golfin pro Ville Sirkiä.

Yhdessä illassa ei porukasta paljastunut vielä tigerwoodseja, mutta suvinen ilma täyttyi suloisesti viuhuvista kepeistä ainakin alkuun. Kaksi insinööriä ei ollut ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Muiden toimesta lensi kori kaupalla palloja pitkin maita ja mantuja. Yhtään ikkunaa ei särkynyt kuitenkaan. Sehän on golffin tarkoitus? Tähtäin oli mitä ilmeisimmin ilmassa leijuvissa öttiäisissä. Tyylejä oli tietenkin moneen lähtöön: rock-kitaristityylistä lähes pro-saattoihin.

 

Puttailu näytti sujuvan rauhallisemmin, mutta hole-in-one puttausta ei taidettu nähdä.  Tiimin kokenein golffari otti tilanteesta kuitenkin kaiken irti markkinointimiehen roolissa. Saattaa olla, että jokaisessa insinöörissä asuu pieni golffari. Tai sitten ei. Nähtäväksi jää.

Illan kakkospuheenaiheeksi mainittakoon roottoripurje, joka nökötti sopivasti näköetäisyydellä olevan risteilijän kannella. Insinöörit eivät malta jättää työasioita näköjään edes vapaalla.

Tampereen tiimi kokoontui puolen päivän jälkeen yhteiselle lounaalle Tampereen keskustaan. Siitä jatkettiin Periscopen kattoterassille nauttimaan virvokkeista niin lasista juomalla kuin taivaalta sateen muodossa.

Iltapäivällä frisbeegolffarin kassista paljastui iso kasa eri värisiä tuppervaaran kansia. Vaan ei … olivat ne sittenkin frisbeet. Taitaa olla tämä frisbeegolf samanlainen välineurheilu kuin tavisgolffikin. Mistä noista muistaa mikä on mitäkin varten?

Frisbeegolfin värikkäät välineet

Frisbeegolfia Tampereella

Tekniikkaa treenattiin ensin puistossa. Sen jälkeen jatkettiin ammattilaisten ottein varsinaiselle radalla.

Frisbeegolffia tiimityönä

Kaikki 12 väylää kierrettiin hyvällä menestyksellä, vaikka pusikot vähän pöllysivätki. Kaikki kiekot löysivät lopulta tiensä koreihin! Voisko tästä päätellä, että frisbeegolfissa voi onnistua jopa helpommin kuin perinteisessä kolopallossa?

Pientä innostusta lajiin on Mansessakin huomattavissa. Yksi insinööri on jo rakentanut omia väyliä Pohjanmaan lakeuksille ja toinenkin jatkanee treenausta.

Sekä Turussa että Tampereella mitä ilmeisimmin oli onnistunut tiimipäivä ja näistä innostuneena varmasti keksitään seuraavakin kokeilulaji.