Ainutlaatuinen tuote – ainutlaatuista muotoilua

Creo Center on ollut mukana muotoilemassa Aurora Powertrain Oy:n uutta eSled® -moottorikelkkaa. Suomalainen eSled® on maailman ensimmäisiä sähköllä toimivia moottorikelkkoja. Lue alta, miten olemme mukana luomassa sähköistä vallankumousta ja herättämässä asiakkaamme visiota henkiin:

Käyttäjäymmärrys ja asiakkaan muotoiluvisio projektin lähtökohtana

Jälleen oltiin haasteen äärellä, kun muotoilijamme pääsivät hyppäämään kylmään tuntemattomaan. Satunnaisista moottorikelkka ajoista vuosien varrella ei nimittäin ollut riittävän asiakasymmärryksen luomiseen; syvempi ymmärrys kelkkojen sielunelämästä sekä asiakaskunnasta uupui. Siksi oli tärkeää heti projektin alussa (niin kuin aina) käydä nämä perusasiat läpi asiakkaan kanssa, jolta kokemusta aiheesta ja heidän asiakkaistansa löytyi jo pitkältä aikaväliltä. Piti ymmärtää, minkälaisille markkinoille oltiin astumassa ja minkälaisia odotuksia asiakaskunnalla tässä maailmassa on.

Lisäksi oli tietenkin ymmärrettävä myös asiakkaamme visio, joka oli tässä tapauksessa selkeä ja vahva. Asiakas halusi, että muotoilu poikkeaisi toimialueen valtavirrasta. Tuotteen asiakaskunta on jo vuosikymmenet tottuneet tietynlaiseen ajatukseen siitä, mitä moottorikelkka on ja eSled® tulisikin olemaan jotain aivan muuta. Projektin lähtökohtana oli uuden aikakauden, täysin sähköisen moottorikelkan radikaalisti uudenlainen tekninen konstruktio.

Jo pelkästään täysin uudenlainen etupään jousitusgeometria ja poikkeuksellinen, moottoripyörämäinen ajoasento loi pohjan täysin uudenlaiselle massoittelulle ja visuaaliselle lähestymistavalle.”  -Jussi Ruohonen, Lead Industrial Designer (Creo Center)

Koska perusasetelmat olivat jo lähtökohdiltaan valtavirrasta poikkeavat ja asiakkaan visiossa sitä ei haluttu peitellä, toivottiin visuaaliselta ilmeeltä yhtä lailla vahvaa, massasta erottuvaa ja varmasti myös mielipiteitä jakavaa otetta. Tällä tuotteella herätetään keskustelua ja kaadetaan raja-aitoja. Polttomoottoristen moottorikelkkojen muotokieltä pitkään hallinneesta massiivisesta ja etupainotteisesta massajakaumasta haluttiin eroon. Samoin kuin kompleksisesta muotojen ja grafiikoiden hypersporttisesta yhdistelmästä.

Täysin uudenlainen lähestymistapa moottorikelkan muotoiluun

eSled® -projektissa asiaa haluttiin lähestyä puhtailla, yksinkertaisilla ja dynaamisilla perusmuodoilla. Pyöreyden ja massivisuuden sijaan haluttiin visuaalista keveyttä, särmikkyyttä, jäntevän linjakkaita pintoja ja pokkauksia. Urheilullisuus ja tehokkuus haluttiin tuoda esiin modernilla dynamiikalla. Pääosassa tuli olla isot linjat, perusmuodot ja massoja jakavat värialueet. Ylimääräisiä grafiikkalisukkeita ei haluttu sotkemaan päälinjoja, ne jätettiin tyylikkään siisteiksi ja minimalistisiksi.

Tuotteen ulkonäkö on ainutlaatuinen ja futuristinen, mikä erottaa sen kilpailijoista ja tekee siitä tunnistettavan.” -Matti Autioniemi, CEO (Aurora Powertrains Oy)

Sähköisen kelkan valmistus on vasta alkamassa ja vielä onkin aikaa tehdä viimeiset hienosäädöt yksityiskohdissa, mutta isot linjat ovat kuitenkin jo luotu. Vastaanotto on ollut rohkaisevaa ja odotetun polarisoivaakin. Muurahaispesää on sohaistu ja jatkoa seuraa – pysykää siis kuulolla!

 

Lue lisää tuotteesta: https://www.aurorapowertrains.com/